Kérdése van az Önnek legjobb szőnyegről?
+36 30 446 8952

Főoldal / Szőnyeg

SZŐNYEGEK
otthona szinte minden helyiségébe

A szőnyeg meghatározza szobája karakterét is.

Milyen szőnyeget keres otthonába?

A modern vagy a klasszikus stílust kedveli inkább?

Milyen szempontok szerint választja ki nappalija, hálószobája szőnyegét?

Szőnyeg választáskor mire figyeljen? Nézze meg, hogyan vásároljon szőnyeget!

Otthona melyik helyiségébe keresi új szőnyegét?

Everest Out Ot Blue modern gyapjú szőnyegAmikor szőnyeget választ, érdemes minden szempontot figyelembe venni. Nem csupán az a kérdés, hogy milyen szín, milyen minta illik a bútorhoz. 

A szőnyeg szerkezetét is vizsgálni kell. Az anyag, a szál szövése, a szálhosszúság mind-mind befolyásolja a döntést. A tisztíthatóság is olyan szempont, amit a választásnál nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahogy azt is be kell kalkulálni, hogy a szőnyegnek milyen funkciót kell betöltenie?

Az előszobába jól tisztítható, könnyen kezelhető futószőnyeget érdemes választani.

A nappalinál jó átgondolni, hogy több kisebb szigetet alakít-e ki, amelyeknél funkcionális és dizájn szempontból is összehangolhatja a tereket, például az étkező részt, az ülőgarnitúra sarkot, és amerikai konyhás lakásnál a konyha részt. Vagy pedig egységes képet alakít ki, például a teljes teret lefedő padlószőnyeggel.

Louis de Poortere zsenília szőnyegA nappaliba inkább a nagyobb igénybevételt tűrő, tömörebb, rövid szálhosszúságú szőnyeget, vagy padlószőnyeget érdemes választani.

A hálószoba minden lakásban különleges helynek számít. A lakásnak ez a része a tökéletes pihenés tere. Ezért nem csak az ágy kiválasztására érdemes különös figyelmet fordítani, hanem a szőnyegre és a sötétítő függönyre is szánjon megfelelő időt.

Hálószobájában a jól összehangolt elemek összhatásukban garantálják a nyugodt pihenést. A színeiben harmonizáló függöny, sötétítő, ágytakaró és szőnyeg, a nyugalom terét adja, ahol jó érzés nyugovóra hajtani a fejét. Az intim együttlétekre gondolva, egy kis fantáziával, a kiegészítőket hívhatja segítségül, hogy a tér izgalmassága és az éjszakai nyugodt légkör egyszerre legyen jelen a hálószobában. Ennek a kellemes összhangnak a kialakításához érdemes a belső tér megtervezésében jártas szakértő segítségét kérni.

A különböző színű, mintázatú és méretű szőnyegek más és más hangulatot teremtenek

Kashmir selyem szőnyegLegyen akár egzotikus selyem, természetes gyapjú, puha viszkóz, ódon hangulatú szőttes vagy modern shaggy, a szőnyegek hozzátartoznak ahhoz, hogy otthonában komfortosan érezze magát.

Ön lehet, hogy csak egy szemrevaló berendezési tárgyat keres otthonába, és talán nem is gondol arra, hogy a szőnyeg kifejezi egyéniségét és ízlését is. Választása ezért kellő körültekintést igényel. Talán nem is olyan egyszerű dolog a választás, mint ahogy talán első pillanatban tűnik. Tudni szeretné, hogyan lehet otthonosabb otthona?

szőnyeg kiválasztása

A szőnyeg stílust fejez ki, és designt teremt a szobában

A stílus maga az ember, és a szőnyeg nemcsak stílust fejez ki, és designt teremt otthonában, hanem még hallatlanul praktikus berendezése is lakásának.

Miért tetszenek Önnek a szőnyegek, és milyen szőnyeget keres?

A Leguan Szőnyegáruház hazánk legnagyobb kiváló minőségű szőnyeg választékának tárházával várja. 4 szőnyegáruház Magyarországon, ahol szőnyegspecialista munkatársunk sehol máshol nem található szőnyegválasztékból segít választani.

Pontosan tudja már, hogy milyen szőnyeget keres otthonába?

Modern szőnyegek a legnevesebb márkák kínálatából

Kiváló minőségű modern szőnyeg választékunk rendkívül széles palettán mozog. Bőséges felsőkategóriás és exkluzív kínálatunkban pedig a legrangosabb márkák forgalmazójaként valóban minőségi darabokat találhat. Guy Laroche, Saint Clair, Metropolis Michalsky, Tom Tailor, Joop!, B&C, Natur Pur…

Tom Tailor - Diamond blue

Természetesen nem csak a modern vonalat képviseljük. Márkás, modern szőnyegeink kínálatunknak meghatározó részét, de csak az egyik részét teszik ki.

Klasszikus szőnyegek a Kelet motívumaival

Ha Ön a klasszikusok feltétlen híve, akkor a Leguant nem szabad kihagynia, és érdemes felkeresnie bemutatótermünket. Csak kedvcsináló ízelítőként említjük meg, hogy megtalálhatja kollekciónkban a varázsos Kelet kézzel készült selyem szőnyegeit, vagy az indiai és nepáli gyapjú szőnyegeket is.

Szőnyeg stílusok Önnek otthona szépségéért

Klasszikus szőnyegek

Legyen az klasszikus khasmir selyem szőnyeg vagy nepáli gyapjú szőnyeg, színei, mintái, anyaga mindig maradandó értéket képviselnek majd otthonában. Az évezredes formák és kiérlelt motívumok az időtlenséget és az eleganciát fejezik ki, melyek meghatározó darabok klasszikus vagy akár modern enteriőrben is.

Vintage szőnyegek

A múlt és a jelen tökéletes találkozása. Régi idők mintái új színek, anyagok találkozása, melyek egy modern, minimalista környezet tökéletes kiegészítői lesznek hosszú éveken keresztül. Színei, koptatott struktúrái harmonikusan simulnak bele egy letisztult enteriőr sallangoktól mentes vonalaiba.

Patchwork szőnyegek

A patcwork szőnyegek kisebb, különböző mintájú vagy akár színű darabokból állnak, mely darabok új életre kelnek a kész szőnyegben. A darabok méretei és formája eltérő lehet, mégis határozott egységet alkotnak. A szőnyeg készülhet gyapjúból, állatbőrből vagy akár pamutból is.

Modern design szőnyegek

Ezeknél a szőnyegeknél a különleges minták és a színek játsszák a főszerepet. Egyedi darabok, melyek meghatározó elemei lakásának. Tekintetet vonzó struktúrájuk díszei lesznek otthonának. Modern design szőnyegének kiemelt helye lesz nappalijában. Már csak az a kérdés, hogy melyiket választja.

Shaggy szőnyegek

Az egyik legkedveltebb szőnyeg típus, mely anyagában, struktúrájában újra és újra megújul. Luxus hatás jellemzi. Hosszú szálai és puha anyaga vonzza a tekintetet. A szálak lehetnek fényesek, vastagok vagy vékonyak, tapintásuk puhák.

Natur szőnyegek

Természetes hatás, naturális színek és anyagok jellemzői a szőnyegeknek. Lehetnek nomád berber szőnyegek vagy finom puha tapintású khasmir gyapjú. Természet közeli egyszerű minták harmonikusan illeszkednek modern és klasszikus környezetbe is.

Gépi készítésű szőnyegek nappalijába, hálószobájába

Modern gépi szőnyegeinknél megjelentek a geometrikus formák. A minimál színvilágot felváltották az élénk színek, így a letisztult skandináv bútorokhoz éppen úgy illenek, mint a klasszikus darabokhoz.

Jöjjön el az Önhöz legközelebbi szőnyegáruházunkba, és biztos lehet benne, hogy munkatársunk segít megtalálni otthonába az Önnek legmegfelelőbb szőnyeget.

Milyen szőnyeg lesz a nyertes otthonában?

 1. Melyik szőnyeg stílus a kedvence?
 2. Van kedvenc színe?
 3. Kézi vagy gépi, gyapjú vagy akril szálból készült szőnyeget választana inkább?
 4. Otthona melyik helyiségébe keresi új szőnyegét?
Kiválasztotta már? Vagy segíthetünk a szőnyeg választásban az Önhöz legközelebbi szőnyeg áruházunkban?
Miért válassza szőnyegeinket Mosolykártyával?
Azért, mert kedvezőbb áron segítenek Önnek kényelmesen élni
 • Jöjjön el bemutatótermünkbe. Munkatársaink segítségével válassza ki otthona legújabb szőnyegét.
 • Ötleteket adunk Önnek lakása berendezéséhez, átalakításához.
  Értékesítőink segítenek Önnek a választásban.
 • Ön nem tud választani az üzletben? Válassza ki a megfelelő szőnyeget az otthonában.
 • Egyedi méretben szeretné szőnyegét? Legyártatjuk Önnek.
 • Lakástextil kiegészítőkre is szüksége van? Igényét megismerve segítünk Önnek.
 • Első vásárlásakor jár Önnek a Mosolykártyája. Jöjjön el érte!