Kérdése van az Önnek legjobb szőnyegről?
+36 30 446 8952


Kézi csomózású kasmír selyem szőnyeg
nappalijába vagy hálószobájába

Művészi, egyedi, időtlen. Mindegyik tökéletesen találó, de vajon melyik fejezi ki a legjobban a kasmír selyem szőnyegek lényegét?

Ezek a szőnyegek nem véletlenül elismert műalkotások. Minden egyes egyedi darab egy önálló történetet mond el szemlélőjének. Minden darab hosszú-hosszú történetet mesél a kezekről, melyek a mesterien kidolgozott motívumokat készítették. Generációkon átívelő elhivatottságról, a tudást dédelgető és tápláló családokról tár elénk titkokat.

A selyemről dióhéjban, a szőnyegkészítés tükrében

Korábban a királyi családok részére fenntartott, méltán nemes alapanyag – mely napjainkban sem jelent mást, mint a luxust: ez a tiszta selyem.

Az alábbi jellemzők tükrében az egyik legkeresettebb alapanyag a ruházatban és a lakástextil területén, így például díszpárnák és függönyök készítése során is. 

Fő felhasználási területe azonban a szőnyegkészítés.

Ismeri a selyem szőnyeg két jellemző tulajdonságát?

A selyemszál vékonysága, finomsága lehetővé teszi a rendkívül magas négyzetméterenkénti csomószámot. Néhány típus 1.000.000 csomónál is többet tartalmaz négyzetméterenként. Emiatt a minták tervezhetősége is sokkal aprólékosabbá válik, így finomabbnál finomabb kidolgozású, bonyolult minták kelhetnek életre.

A selyemszőnyeg másik sajátságos jellemzője, hogy más-más arcát mutatja, ha különböző irányból szemléli. Mint a nappal és az éjszaka váltakozása: egyik oldalról magas fényűnek látszik, a körvonalak pedig elmosódnak. A másik oldaláról nézve markáns, kontúros, sötét szőnyeget láthat. Két külön világ varázslatos illúziója jelenik meg Ön előtt. Azt hogy éppen melyiket választja nappalija vagy hálószobája stílusához, csak Önön áll.

Nappalija vagy hálószobája selyemszőnyegét keresi?

A művészi kidolgozású selyemszőnyeg beépül majd a mindennapjaiba. Új értelmet nyer a modern életben, mégis megőrzi egyéni, kivételes báját.

Emellett viszont ugyanaz a művészi mestermunka marad, mely után a gyűjtők a világ összes részén elszántan kutatnak sok évszázad óta.

A kézműves mesterek lelkiismeretes munkával, kézi csomózással készítenek el minden egyes darabot. Az Ön nappalija vagy hálószobája selyemszőnyegét is.

A gyakran évek alatt készülő egyedi mestermunkákat áthatja a legenda. A hagyomány alapján felsorakoztatott népi motívumok, védelmező természetfeletti szimbólumok szintén nyomatékosítják a szőnyegek kivételes értékét.

Egy szőnyeg, mely csodálatos elbeszélésével ír történelmet. Vágyik rá?

Választott már selyemszőnyegeink közül?

Vagy még nem tudott dönteni?

Miért válassza szőnyegeinket Mosolykártyával?
Azért, mert kedvezőbb áron segítenek Önnek kényelmesen élni
  • Jöjjön el bemutatótermünkbe. Munkatársaink segítségével válassza ki otthona legújabb szőnyegét.
  • Ötleteket adunk Önnek lakása berendezéséhez, átalakításához.
    Értékesítőink segítenek Önnek a választásban.
  • Ön nem tud választani az üzletben? Válassza ki a megfelelő szőnyeget az otthonában.
  • Egyedi méretben szeretné szőnyegét? Legyártatjuk Önnek.
  • Lakástextil kiegészítőkre is szüksége van? Igényét megismerve segítünk Önnek.
  • Első vásárlásakor jár Önnek a Mosolykártyája. Jöjjön el érte!