Kérdése van az Önnek legjobb szőnyegről?
+36 30 446 8952

Főoldal / Szőnyeg / Klasszikus szőnyegek

A klasszikus szőnyegek örök szépsége
otthonában

Klasszikus szőnyegeink egyedi motívumaiban és formavilágában a kézi csomózású szőnyegek készítésével foglalkozó szakemberek több évezredes szakmai tapasztalata jelenik meg. Kézi csomózású gyapjú szőnyegeink igazi klasszikusok a legújabb trendek szerint megjelenítve.

Időtlen és stílusos

Kashmir selyem szőnyegTalán ez a két szó jellemzi a legjobban a klasszikus szőnyegek ősi kultúrákba visszanyúló, varázslatos világát. Az örök divatot képviselő keleti szőnyegek készítése több évszázados múltra tekint vissza.

A kézi csomózású klasszikus szőnyegek készítésének tudása generációról-generációra száll. Ezért nem véletlen az időtlen és örök. A kézi készítésű klasszikus szőnyegek az ősi nomád kultúra hagyományai alapján, a legtapasztaltabb szőnyegkészítő mesterek keze munkája által kelnek életre. A legfinomabb szálakból csomózott, gondosan megtervezett és megmunkált darabok méltán nem veszítenek értékükből.

Napjainkban is nagy népszerűségnek örvendenek. Ön is érdeklődik utánuk, és ez nem véletlen. A lakberendezők is szívesen ötvözik a hagyományos darabokat akár a modern minimál stílussal is.

A magas minőségű alapanyagok, a sajátságos színezés, a csomózási technikák és a műalkotásnak is beillő megjelenés együttesen, látványos és meghatározó darabjaivá teszik ezeket a szőnyegeket otthona berendezésének.

Keleti szőnyeg – a kézzel csomózott varázslat

Kashmir selyem szőnyegEgy szép keleti szőnyeg láttán könnyen esünk ámulatba. A rajzolatok mívességén és a színek szépségén túl az egzotikus keleti tárgy varázsa is hat ránk.

Mi fog meg bennünket annyira a keleti szőnyegek mesésen egzotikus világában?

Önt mi vonzza a leginkább a keleti szőnyegek titokzatos világában?

A varázslat, amely keletről indult, és meghódította a nyugatot is

A szőnyeg keleten született meg és fejlődött ki. A keleti kultúrában a szőnyeg a mindennapi élet alapelemévé vált, és egyben a keleti népek művészi kifejezőerejének egyik legjelentősebb hordozója is.

Ez a lenyűgöző kézműves termék modern európai otthonainkban „csupán” egy berendezési tárgy. A padlót hivatott díszíteni, és részlegesen takarva marad a bútorok alatt.

Ezzel szemben a keleti otthonokban a szőnyeg a legfontosabb berendezési tárgy. A keleti ember a szőnyegen eszik, alszik, ide vonul vissza. Ugyanakkor szentély is, amire, hogy imádkozzék, napjában ötször leborul.

A régmúlt időkben készített kézzel csomózott szőnyeg a hideg elleni védelmet szolgálta, és azzal, hogy a lakóhelyek belső terét kellemesebbé, barátságosabbá tette, egyidejűleg esztétikai igényeket is kielégített.

Honnan indultak a keleti szőnyegek világot meghódító, békés útjukra?

Ezt valójában nem tudjuk. Ha a pontos származási hely kérdésére keressük a választ, akkor sötétben tapogatózunk. A kézzel csomózott szőnyeg ugyanis a Közép-Keleten széltében-hosszában elterjedt.

A napjainkban leginkább elfogadott nézet szerint a kézzel csomózott szőnyeg bölcsője Közép-Ázsia, pontosabban Turkesztán. Itt kerültek elő a legkorábbi, Krisztus után a II-III. századra datálható töredékek. Azóta ez a sajátos textiltermék nagy utat tett meg nyugat felé, míg eljutott Perzsiába, a Kaukázus térségébe és Anatóliába, kelet felé Kínába, és később délre Indiába.

2017-ben az egyik egyedi készítésű szépséges darabja pedig az Ön kelet-európai otthonába is el fog jutni.

Választott már otthonába a klasszikus szőnyegek közöl?

 1. Ha még nem tudott választani a kézzel csomózott csodák vagy a gépi készítésű klasszikus szőnyegek választékából, akkor nézze meg galériánk keleti szőnyegeit!

 2. A képek tára igencsak szűkös, és a szeme sem fedez fel mindent a kézi csomózású szőnyegekről. A szőnyegek megjelennek a monitoron, de egyben távol is tartják Öntől. A monitor előtt az ujjai legfeljebb csak a képernyőt tapinthatják meg. A monitor képernyőjének érintésével szemben mennyivel másabb a csomózott szőnyegek finom tapintása. Bemutatótermeinkben erre is lehetősége van. A megtapintható kézi csomózású gyapjú szőnyegek széles tárházával várjuk. Modern életünk talán legemblematikusabb darabjával, a mobiljával készítsen néhány képet nappalijáról vagy hálószobájáról.

 3. Jöjjön el 4 szőnyeg áruházunk közül az Önhöz legközelebbi bemutatótermünkbe.

 4. A tökéletes választáshoz hozzon magával egy darabot a bútor huzatából is. Ha emlékezetből próbál visszaemlékezni bútorhuzata árnyalatára, akkor nem biztos, hogy tökéletes lesz a színek harmóniája. Ezt több évtizedes tapasztalatból javasoljuk Önnek.

 5. Szőnyegspecialista munkatársunk néhány tudakoló kérdéssel segít az Önnek legmegfelelőbb keleti szőnyeg kiválasztásában.

Látogasson meg minket! Tapintsa meg szőnyegeinket, és beszélgessünk el a keleti szőnyegek varázslatos világáról. Szőnyeg specialistánk gondoskodik róla, hogy a beszélgetés során kiderüljön, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb kézi csomózású vagy gépi készítésű klasszikus szőnyeg nappalijába vagy hálószobájába.

Jöjjön el hozzánk, és legnépszerűbb gépi készítésű klasszikus szőnyegeink valamelyikét a kiválasztott méretben olyan kedvező áron viheti haza nappalijába, amire talán most még nem is gondol.

Miért válassza szőnyegeinket Mosolykártyával?
Azért, mert kedvezőbb áron segítenek Önnek kényelmesen élni
 • Jöjjön el bemutatótermünkbe. Munkatársaink segítségével válassza ki otthona legújabb szőnyegét.
 • Ötleteket adunk Önnek lakása berendezéséhez, átalakításához.
  Értékesítőink segítenek Önnek a választásban.
 • Ön nem tud választani az üzletben? Válassza ki a megfelelő szőnyeget az otthonában.
 • Egyedi méretben szeretné szőnyegét? Legyártatjuk Önnek.
 • Lakástextil kiegészítőkre is szüksége van? Igényét megismerve segítünk Önnek.
 • Első vásárlásakor jár Önnek a Mosolykártyája. Jöjjön el érte!