Kérdése van az Önnek legjobb szőnyegről?
+36 30 446 8952


Hogyan vásároljon...

 1. Hogyan vásároljon szőnyeget?
 2. Hogyan vásároljon padlószőnyeget?
 3. Hogyan vásároljon parkettát?
 4. Hogyan vásároljon függönyt?

1. Hogyan vásároljon szőnyeget?

Milyen az Ön stílusa?
Milyen az otthona stílusa?
Milyen legyen otthona stílusa?

Kényelmesen üljön le kedvenc foteljébe, és gondolja végig.

Szőnyeg vásárlásakor pillanatnyi döntése lehet, hogy a következő évtizedekre szól.

Döntésekor az alábbi szempontokat célszerű figyelembe vennie:

 1. Rendeltetési hely
  Hova vásárol Ön szőnyeget?
  előszobába, konyhába, étkezőbe, nappaliba, hálószobába, gyerekszobába, dolgozószobába, irodába? Olvassa végig a cikket, és segítünk a választásban.

  A szőnyeg

  Everest Out Ot Blue kézi tűzésű modern gyapjú szőnyegEgy otthonos, barátságos lakás nélkülözhetetlen eleme. Legyen az kézi, gépi, hurkolt, nyírt felületű, velúr, hagyományos, vagy ultramodern mintázatú -  kedvelt darabjai a családnak.

  A szőnyegnek illeszkednie kell a lakás stílusához, a bútorokhoz, és megfelelő védelmi funkcióval is rendelkeznie kell. 

  Mások az elvárások vele szemben a nappaliban vagy az előszobában, és megint mások a hálóban vagy a vendégszobában.

  A fokozott igénybevételnek kitett helyiségekbe csak nagyobb kopásállóságú, a rendszeres strapát jól bíró szőnyeget válasszon.

  A szőnyegek felületének, a nyersanyag-összetételnek egyrészt esztétikai, másrészt használati szempontból van jelentősége.

  Christine 18100 virágmintás gyapjú szőnyegA gyapjú felület kellemesebb komfortérzetet biztosít, lélegzik (a levegő páratartalmából felvesz és lead, így befolyásolja a helység klimáját is), ugyanakkor sokkal érzékenyebb, nehezebb tisztán tartani az impregnált felületű műszálasoktól.

  A polipropilén és poliamid szőnyegek könnyebben tisztíthatóak. A polipropilén tartósan antisztatikus, de hajlamosabb a lelapulásra (erre találták ki a "heat-set"-hőkezelési eljárást), a poliamid pedig a nagyobb rugalmassága miatt még a görgős székeket is jól tűri.

  Egy készszőnyeg vásárlása előtt sok szempontot figyelembe kell venni. Gondolja át a következőket!

  A szőnyegével elkülöníthet helységen belül különböző funkciókat, bútorcsoportokat foghat össze.

  A szőnyeg, és különböző lakástextilek (függönyök, ágytakarók, plédek párnák, terítők) nélkül nem teljes az enteriőr, és nem kapja meg azt a komfortot sem, amelyben kényelmesen érezné magát.

  Menjünk végig a házon, és együtt nézzük meg, hogy hova van szükségünk szőnyegre, akár a funkciót vagy a kényelmet keresve.

  A bejárati ajtónál a lábtörlőnk a cipőnkön lévő szennyeződéseket távolítja el, és egyben fogadja a házunkba betérő vendégeket is külső enteriőrünk első benyomásával. A szélfogóban (előtérben), ahol az utcai lábbelinktől szabadulunk meg lábtörlőnk, vagy belépő szőnyegünk még mindig lehet. Kiindulhatunk abból, hogy a lábtörlőgyártók elvét követve, a hét lépés szabályát vesszük figyelembe. (Tégy meg hét lépést a lábtörlőmön, és a szennyeződések 90%-át eltüntetem lábadról.) Na jó, de ha ilyen hosszan lábtörlőn lépkedek, már bent vagyok a hálószobában. A "kevesebb is több" elvet használva, lehetőségeink szerint helyezzük el, figyelembe véve, hogy érdemes kintről befelé haladva előbb az erősebb szennyeződéstől megszabadulni és beljebb a finomabbtól.

  Ha bevásárlószatyrokkal érkezik haza, akkor az első útja, a konyhába vezet. Menjünk mi is erre tovább. A konyhában vegyük figyelembe, hogy szőnyegünk kaphat makacs foltokat, és a járóvonal, amit használunk kis területre korlátozódik, így jól tisztítható és nagy strapát bíró szőnyeget válasszunk. Ilyenek a kéziszövésű, két oldalán használatos mosható szőnyegek.

  A következő helységünk az étkező, melynek meghatározó darabja az asztalunk a körülötte lévő székekkel. Érdemes olyan méretű szőnyeget választani, amely a székek alá is kiér, így összefogva és keretet adva a funkciónak.

  Feeling Milieu shaggy szőnyegA nappaliba lépve lakásunk egyik leggyakrabban használt és legtöbb funkciót is betölthető helységébe jutunk. Az esti tv nézés, a baráti, családi összejövetelek, az olvasósarok, a kandalló előtti merengés, a napi munkánk folyamán keletkezett felpörgésünk levezetésére alkalmas hely. A funkciók itt sokszor egybeérnek, de a benne élők határozzák ezt meg.

  A fürdőszobánk burkolata, ma jellemzően a hidegburkolat, nevében is szerepel. Ami zavar minket, hogy a zuhanyzóból való kilépéskor mezítlábas talpunkat, ne a hideg csempére, hanem egy kellemesen puha fürdőszobába alkalmas szőnyegre tegyük. Ügyeljünk a csúszásmentes hátlapra, vagy használjunk csúszásgátlót szőnyegünk alá.

  A család intim szférájához tartozó helységek maradtak még hátra, amelyek csak az ott élők igényeit szolgálják, és nincs feltétlen megnyitva a vendégek előtt. Ide tartozik a hálószoba, gyerekszoba, dolgozó és a gardrob 

  Kashmir selyem szőnyegA hálószobák elengedhetetlen része a szőnyeg. Ki szeretne ágyából úgy kikelni, hogy a talpának kellemetlenül hideg érzete legyen és így induljon a napja. Ezekbe a helységekbe a kisebb strapabírású, nagyobb komforttal rendelkező szőnyegek kerülnek előtérbe, a kiválasztás során. Ezek a szempontok igaznak bizonyulnak a gardrobok esetében is.

  A dolgozószobák és gyerekszobák esetében, vegyük figyelembe a görgős székek által kifejtett nyíró hatást. Ezért burkolatunktól függetlenül, érdemes minden esetben görgős székek alá kifejlesztett burkolatvédőt használni. A gyerekszobáknál azzal is számolnunk kell, hogy a gyerekek életkorának változásával más-más igényeknek kell, hogy megfeleljen a szőnyeg.

  Amiről érdemes még szót ejteni azok a közlekedők, melyek egy házon belül a függőleges irányú szintkülönbségek áthidalását oldják meg. Ezek a lépcsők. Az emeleten lévő helységek általában a család intim szféráját különítik el, ezekről már beszéltünk. A lépcső anyagát tekintve lehet fém, fa, vasbeton, de lényegét tekintve a lépcsőnk burkolata határozza meg, hogy a használat során milyen hangokat ad tovább. A szőnyegeknek akusztikai szempontból is fontos szerepe van, a kopogó hangok elnyelésében.
   
 2. Rendelkezésre álló hely
  Mérje le pontosan mennyi hely áll rendelkezésére.
  Önnek lehet, hogy egyedi méretre lesz szüksége.
   
 3. A szőnyeg használat körülményei, intenzitása
  Mérsékelt vagy nagy igénybevétel
  Pl. a nappali az egyik leggyakrabban használt, legtöbb funkciót betöltő helyiség, míg a hálószobába kisebb strapabírású, nagyobb komfortérzetet nyújtó szőnyeg ajánlott.
   
 4. Az Ön stílusa
  Guy Laroche Harlem kézi tűzésű marhabőr szőnyegA helyiségben lévő padló burkolat, bútorok, kiegészítők stílusa, mintája, színe, falak színe.
  A helyiség hangulatát a szőnyeg vagy az egyéb berendezési tárgyak határozzák meg? [ » Szolgáltatáspaletta ] 

  Szőnyegeivel elkülöníthet a helyiségen belül különböző funkciókat, bútorcsoportokat foghat össze.
  A nappaliban az esti tv nézés, a baráti beszélgetések, az olvasósarok, a kandalló előtti merengés funkciói összeérnek, de ezeket Önök határozzák meg.
  Az étkezőben érdemes olyan méretű szőnyeget választani, amely a székek alá is kiér, így összefogva és keretet adva a funkciónak.

  A szőnyeg mintázata mennyire legyen domináns?
  A nagy minták csak nagy térben érvényesülnek, ezzel szemben a világos színek nagyítják a teret.
  Csíkos szőnyeg esetén hosszirányban optikailag nagyobbnak hat a tér.

  Tud Ön mintát hozni a bútor kárpitjából, a tapétából, a falszínből a vásárláshoz?
  Hozza magával bemutatótermünkbe nappalija, hálószobája, gyerekszobája mobiltelefonjával készített fényképét a még jobb megoldás kiválasztása érdekében.
   
 5. A szőnyeggel szembeni elvárásai
  szín, komfortérzet, stílus, design, kényelem, minőség, praktikusság, tisztíthatóság, időtállóság, természetes hatás, ár stb.
   
 6. Szakember segítsége
  A fentiek tisztázása után vegye igénybe értékesítő tanácsadónk segítségét az Önnek optimális megoldás megtalálásához.
   
 7. Próba
  Ha bizonytalan a választás során, próbálja ki otthonában, melyik szőnyeg lesz az Önnek leginkább megfelelő.

Laptető ]

2. Hogyan vásároljon padlószőnyeget?

Milyen az Ön stílusa?
Milyen az otthona stílusa?
Milyen legyen?

Kényelmesen üljön le kedvenc foteljébe, és gondolja végig.

Döntésekor az alábbi szempontokat célszerű figyelembe vennie:

 1. Rendeltetési hely
  buklé szőnyeg nappalibaHova vásárol Ön padlószőnyeget?
  előszobába, konyhába, étkezőbe, nappaliba, hálószobába, gyerekszobába, dolgozószobába, irodába? Jól ismeri a padlószőnyegek választékát? Olvassa végig a cikket, és segítünk a választásban.
   
 2. Rendelkezésre álló hely
  Mérje fel pontosan a burkolandó helyiséget.
  Lehetőség szerint minden oldalát, mert így pontosabb értéket kap.
  A kapott értékre számoljon rá oldalanként 5-10 cm-t, mert a lerakásnál az oldalbevágásoknál fontos, hogy a szőnyegpadló ráérjen a falfelületre. Így könnyebb lesz a méretre vágása.
   
 3. A padlószőnyeg használat körülményei, intenzitása
  mérsékelt vagy nagy igénybevétel

  modul padlószőnyeg dolgozószobábaKülönböző igénybevételre más-más típusú ajánlott:
  Hálószobákba, gardróbokba, kis forgalmú helyiségekbe szinte bármilyen padlószőnyeg megfelelő.
  Nagyobb forgalmú nappalikba, közlekedő folyosókra, kisebb irodákba, szállodai szobákba már erősebb strapabírású padlószőnyeg ajánlott. Ilyenek lehetnek a filcelt és a hurkolt buklé padlószőnyegek.
  Nagy forgalmú irodaházakba, gurulós szék alá, lépcsőkre, szállodai folyosókra, tárgyalótermekbe extrém strapabírású szükséges.

  Kérdés a takarítás gyakorisága is.
  Háziállatot tartanak?
   
 4. Az Ön stílusa
  lila padlószőnyegA helyiségben lévő bútorok, kiegészítők stílusa, mintája, színe, falak színe.
  A helyiség hangulatát a padlószőnyeg vagy az egyéb berendezési tárgyak határozzák meg? [ » Szolgáltatáspaletta ]

  A padlószőnyeg mintázata mennyire legyen domináns?
  A nagy minták csak nagy térben érvényesülnek, ezzel szemben a világos színek nagyítják a teret, míg bizonyos színek az egész helyiség hangulatát képesek megváltoztatni.
  Csíkos padlószőnyeg esetén hosszirányban optikailag nagyobbnak hat a tér.

  A helyiség hangulatát meghatározó domináns anyagokból, mint pl: bútorkárpitból, tapétából, falszínből, esetleg berendezési tárgyból célszerű mintát vinni a vásárláshoz.
  Hozzon magával egy fényképet a még jobb megoldás kiválasztása érdekében.
   
 5. A padlószőnyeggel szembeni elvárásai
  szín, komfortérzet, stílus, design, kényelem, minőség, praktikusság, tisztíthatóság, időtállóság, természetes hatás, hang és hőszigetelés, ár stb.

  padlószőnyeg hálószobábaMindig a használati igényeinek megfelelő ár-érték arányú burkolatot válassza. Pl.:
  Kis forgalmú helyiségbe nem érdemes, egy extrém strapabírásút választani, viszont ha emeleti szobája van, célszerű hangszigetelt réteggel ellátott padlószőnyeget lerakni.
  Hálószobába érdemes komfortosabb, vastagabb, magas szálút rakni, mivel ott általában mezítláb jár, színben pedig a világosabb pasztell színeket részesítse előnyben.
  Nappaliba, folyosóra inkább az ún. scroll (félig velúr, félig hurkolt) és a kicsit sötétebb színű padlószőnyegeket válassza, mivel itt már sokkal könnyebben szennyeződhet.
  Irodába hurkolt vagy vékony velúr padlószőnyeg javasolt.
  Ha fontos szempont a tisztíthatóság, akkor a por és szennytaszító anyaggal bevont padlószőnyeg lehet a befutó.
   
 6. Szakember segítsége
  A padlószőnyeg kiválasztásánál - a fentiek tisztázása után - vegye igénybe az értékesítési tanácsadónk segítségét a legmegfelőbb szőnyegpadló megtalálásához. 
   
 7. Próba
  Ha bizonytalan a választás során, kérjen a bemutatóteremben - akár több - árumintát.
  Vigye haza, és így otthonában könnyebb lehet a választás.
   
 8. A burkolás házilag történik, vagy szakember végzi? 
  Ha a padlószőnyeg lerakását saját maga végzi, akkor feltétlenül vásároljon a szaküzletben a lerakáshoz szükséges szerszámokat, hozzávalókat. (pl. vágókés, ragasztó)
  Ne feledje, hogy a lerakás akkor lesz teljes, ha a megfelelő hozzávalókat is beszerzi. (pl. burkolatváltók, szegélyek, folttisztítók)
  Célszerű a burkolást szakemberre bízni.

Laptető ]

3. Hogyan vásároljon parkettát, laminált padlót?

Milyen az Ön stílusa?
Milyen az otthona stílusa?
Milyen legyen?

Kényelmesen üljön le kedvenc foteljébe, és gondolja végig.

Döntésekor az alábbi szempontokat célszerű figyelembe vennie:

 1. Rendeltetési hely 
  Hova vásárol Ön parkettát, laminált padlót?
  előszobába, konyhába, étkezőbe, nappaliba, hálószobába, gyerekszobába, dolgozószobába, irodába stb.
   
 2. Rendelkezésre álló hely 
  Mérjük fel pontosan a burkolandó helyiséget.
  Lehetőség szerint minden oldalát, mert így pontosabb értéket kapunk.
  A kiszámított m2-re számoljunk rá 5-10%-ot, mert kb. ennyivel célszerű többet vásárolnunk, hogy elég legyen. (Amennyiben bontatlan csomag parketta, laminált padló marad, azt az üzletben visszacserélhetjük).
   
 3. A parketta, laminált padló használat körülményei, intenzitása
  mérsékelt vagy nagy igénybevétel

  Nagy igénybevételre magasabb kopásállóságú ajánlott.
  Hálószobákba, gardróbokba, kis forgalmú helyiségekbe elég a mérsékelt kopásállóságú parketta, laminált padló.
  Magas kopásállóságút előszobákba, konyhába, irodahelyiségbe, illetve nagy forgalmú helyiségekbe válasszunk.
   
 4. Az Ön stílusa 
  A helyiségben lévő bútorok, kiegészítők stílusa, mintája, színe, falak színe.
  A helyiség hangulatát a parketta vagy a szoba egyéb tárgyai határozzák meg? 
  [ » Szolgáltatáspaletta ] 

  A parketta, a laminált padló színei mennyire legyen domináns?
  A világos parketta tágítja a teret, hagyja érvényesülni a helység más berendezési tárgyait.
  A sötétebb parketta egyértelműen odavonzza a tekintetet, meghatározhatja a helység stílusát.

  A helyiség hangulatát meghatározó domináns anyagokból, mint pl: bútorkárpitból, tapétából, falszínből, esetleg berendezési tárgyból célszerű mintát vinni a vásárláshoz.
  Hozzon magával egy fényképet a még jobb megoldás kiválasztása érdekében.
   
 5. A parkettával, laminált padlóval szembeni elvárásaink
  szín, komfortérzet, stílus, design, kényelem, minőség, praktikusság, tisztíthatóság, időtállóság, természetes hatás, hang és hőszigetelés, ár stb.

  Mindig a használati igényeinknek megfelelő ár-érték arányú burkolatot válasszuk. Pl.:
  Kis forgalmú helyiségbe nem érdemes, egy extrém kopásállóságút választani, viszont ha emeleti szobánk van, célszerű hang és hőszigetelt laminált padlót választani.
  Ha hosszú távra tervezünk előnyösebb a vastagabb parketta, laminált padló. Ez stabilabb.
   
 6. Szakember segítsége 
  A parketta, a laminált padló kiválasztásánál - a fentiek tisztázása után - vegyük igénybe az értékesítő tanácsadók segítségét az optimális megoldás megtalálása érdekében. 
   
 7. Próba 
  Ha bizonytalanok vagyunk a választás során, kérjünk a bemutatóteremben - akár több - árumintát.
  Vigyük haza, és így otthonunkban könnyebb lehet a választás.
   
 8. A burkolás házilag történik, vagy szakember végzi? 
  Ha a laminált padló lerakását magunk végezzük, feltétlenül vásároljunk a szaküzletben a lerakáshoz szükséges szerszámokat, hozzávalókat. (pl. párazáró fólia, hő- és hangszigetelő lemez, tömítők, radiátorhoz csőrózsa, lerakószett)

  Ne feledjük, hogy a lerakás akkor lesz teljes, ha a megfelelő hozzávalókat is beszerezzük. (pl. burkolatváltók, szegélyek, folttisztítók)
  Célszerű a burkolást szakemberre bízni.

Laptető ]

4. Hogyan vásároljon függönyt?

A helyiségnek megfelelő színeket és hangulatot válasszunk. Fontos a függöny anyagának struktúrája és mintája, mely nagyban befolyásolhatja a fazont is.

Mire szeretnénk használni a függönyt?

 A jól megválasztott karnis is fontos, mert a függöny kiválasztásakor több méretből és színből is válogathatunk.

Először válasszuk ki a dekorálandó helyiséget, majd gondoljuk végig milyen stílust, szeretnénk bevinni, illetve alkalmazkodni a már meglévőhöz.

Érdemes először a többi kelléket beszerezni. A függöny vásárlását hagyjuk a legvégére. A választék bősége lehetőséget nyújt arra, hogy bárhova megtaláljuk az ideális kelmét.

Ám, ha nem érzi elég bátornak magát a döntéshez, szívesen nyújtunk segítséget Önnek a helyszínen:

Önnek nincs más dolga, mint gyönyörködni a végeredményben.

Laptető ]

Miért válassza szőnyegeinket Mosolykártyával?
Azért, mert kedvezőbb áron segítenek Önnek kényelmesen élni
 • Jöjjön el bemutatótermünkbe. Munkatársaink segítségével válassza ki otthona legújabb szőnyegét.
 • Ötleteket adunk Önnek lakása berendezéséhez, átalakításához.
  Értékesítőink segítenek Önnek a választásban.
 • Ön nem tud választani az üzletben? Válassza ki a megfelelő szőnyeget az otthonában.
 • Egyedi méretben szeretné szőnyegét? Legyártatjuk Önnek.
 • Lakástextil kiegészítőkre is szüksége van? Igényét megismerve segítünk Önnek.
 • Első vásárlásakor jár Önnek a Mosolykártyája. Jöjjön el érte!