Kérdése van az Önnek legjobb szőnyegről?
+36 30 446 8952

Főoldal / Lakástextil / Karnis, függönykarnis

Karnis, függönykarnis

A karnisok feladata a „függőség” megoldása. Megoldás a fix falak, ablakkeretek függőleges felületei és az anyagok mozgathatósága között. Kapcsolatuk mobil lehetőségeket kínál, és egy térbe akár több funkciót is belevarázsol, attól függően, hogyan használja őket.

Kis lakások kedvelt megoldása a karnis használata

Jól használhatja például a hálófülke, gardrób vagy dolgozó függönnyel való leválasztásakor. Ez egy jól megválasztott anyag esetében, mint egy óriási kép, új távlatokat nyit a lakásba lépve a szemlélőnek.

Egy lakás használhatósága sokszor múlik a praktikumon. Érzetre mindig otthonosságot és meghittséget kölcsönöznek a szövetek. Ha például nincs lehetőség a gyerekek szobáját külön venni, de kapnak egy függönnyel leválasztott ágyat, asztalt, játszósarkot, akkor máris magukénak érzik saját kis fészküket. Ez a felnőttekkel sincs másként.

Gyors megoldás a nappali rendjének megtartására, ha például a szabó-varró műhely egy függönnyel leválik a térről, így adva egységes képet a nappalinak. A karnisok kínálta ötletes megoldással könnyen leválaszthatja munkájának helyét a nappalitól. Ezzel is elrejtheti a munkával együtt járó időnkénti rendetlenséget.

Vidám hangulatot kelthet a konyha egyik oldalának függönnyel való leválasztása is, ahol a mosógép és a vasalás, meg a vasalásra váró halmok gyűlnek.

De a fürdőszobán is sokat segít, ha a zuhany és kád függönnyel leválasztható. Itt vízhatlan vagy vízlepergetős megoldást válasszon, mert így többen is használhatják egy időben a helységet.

Természetesen mindig figyelembe kell venni a teret és annak funkcióbeli adottságaival járó szükségleteinket. Egy autószerelő műhely nem fér meg a konyha sarkában. De egy nagy belmagassággal bíró loft lakás dobogós megoldása már kiemelhető, és függönnyel leválasztható a munka területeitől. Lehet, hogy az ablak kereteit szeretnénk kiemelni a függönyök elhúzott anyagával  - kastélyoknál sok ilyen példa megfigyelhető. Téli időben pedig a meleg megtartására is szolgálhat egy-egy vastagabb szövet.

A karnisok nemcsak tartják a függönyt

A jól megválasztott karnisok nemcsak tartják a függönyt, és ezzel elválasztják a teret, hanem egységet is teremtenek vele. Nálunk karnisok széles választéka megtalálható.

Mennyezeti sínek segítségével, akár az íves megoldás is kialakítható, amely fantasztikus dizájnt alakít ki.

Ha nincs lehetősége arra, hogy a falra rögzítse a karnist, akkor kitűnő választás lehet a vitrage karnis, amely az ablakra is könnyedén felrögzíthető. Érdemes felmérni az ablakok adta lehetőségeket, és hogy mekkora ablakszemeket szeretne kitakarni.

A panel karnis divatos kinézetet nyújt a lappfüggönyök rögzítésére.

Milyen függönyt szeretne kirakni otthonába, és ehhez milyen karnis lesz a legjobb?

Nézze meg kínálatunk néhány darabját!

Miért válassza szőnyegeinket Mosolykártyával?
Azért, mert kedvezőbb áron segítenek Önnek kényelmesen élni
  • Jöjjön el bemutatótermünkbe. Munkatársaink segítségével válassza ki otthona legújabb szőnyegét.
  • Ötleteket adunk Önnek lakása berendezéséhez, átalakításához.
    Értékesítőink segítenek Önnek a választásban.
  • Ön nem tud választani az üzletben? Válassza ki a megfelelő szőnyeget az otthonában.
  • Egyedi méretben szeretné szőnyegét? Legyártatjuk Önnek.
  • Lakástextil kiegészítőkre is szüksége van? Igényét megismerve segítünk Önnek.
  • Első vásárlásakor jár Önnek a Mosolykártyája. Jöjjön el érte!