Kérdése van az Önnek legjobb szőnyegről?
+36 30 446 8952


Berber szőnyeget választ majd
nappalijába?

Mit érdemes tudnia a berber (marokkói) szőnyegekről az Önnek legjobb kiválasztása előtt?

A Berber szőnyeg bölcsője Észak-Afrikában, a Marokkó, Rabat és Fes városok menti régiókban található. Nevét a tradicionális afrikai törzsről kapta, mely évszázadok óta foglalkozik kézzel sodort/font gyapjúval és természetes szálas anyagokkal, melyekből különböző szöveteket, ruházatot, falvédőket és szőnyegeket készítenek. Ugyanilyen használatos azonban a származási helyről való elnevezése, mint marokkói szőnyeg.

A vidéken élő berber családok elsődleges jövedelemforrása a kézzel készített szőnyegek, falvédők helyi piacokon, kereskedőknek és turistáknak való értékesítése. Érdekesség, hogy a szőnyegcsomózást csak asszonyok és lányok végezhetik. Szebbnél-szebb darabok dicsérik kezük munkáját.

A berber szőnyegek legjellemzőbb formája a nyers színhasználat. A lenyírt gyapjút megtisztítják, a durvább szálakat eltávolítják és a festési eljárásokat mellőzve, színezetlenül dolgozzák fel az alapanyagot. Ennek köszönhetően a gyapjú megőrzi 100%-os lanolintartalmát, mely minden egyes szálnak védőköpenyéül szolgál, s megvédi a további szennyeződéstől, illetve az egyéb külső behatásoktól.

A szőnyeg a mindennapi használat során összetömörödik, s egy rendkívül tartós és strapabíró felületet ad. Emellett ár-érték arányban is egy kiváló választás.

A hagyományos törzsi minták használata napjainkban is népszerű. Ezek a motívumok általában a szőnyeg ellentétes sarkain helyezkednek el, neutrális, halvány barna színekkel megjelenítve.

Az eredeti berber szőnyeget a tunéziai hatóságok szigorúan ellenőrzik és védjeggyel látják el. A védjegy garantálja, hogy a szőnyeg az ősi csomózási módszerek szellemében készült, és a felhasznált minták és szimbólumok pedig megfelelnek a hagyományoknak. Tiltják továbbá a tiszta gyapjú szintetikus anyaggal való keverését.

Ha a berber szőnyegekre teszi le a voksát, akkor biztos lehet abban, hogy ez a letisztult darab időtálló, minden stílushoz könnyedén illeszthető, komfortos, melegséget árasztó dísze lesz otthonának.

Ha elolvasta leírásunkat, akkor sok mindent tud már a berber szőnyegek készítéséről. A talán legfontosabb kérdés azonban még megválaszolatlan maradt.

Melyik berber (marokkói) szőnyeg lesz a legjobb otthonába?

Nézze meg képgalériánkban vásárlóink legkedveltebb berber szőnyegeit!

Ezt követően pedig 4 szőnyegáruházunk közül jöjjön el az Önhöz legközelebbibe, és munkatársaink segítségével válassza ki otthonába az Önnek legmegfelelőbb marokkói szőnyeget.

Galéria

Miért válassza szőnyegeinket Mosolykártyával?
Azért, mert kedvezőbb áron segítenek Önnek kényelmesen élni
  • Jöjjön el bemutatótermünkbe. Munkatársaink segítségével válassza ki otthona legújabb szőnyegét.
  • Ötleteket adunk Önnek lakása berendezéséhez, átalakításához.
    Értékesítőink segítenek Önnek a választásban.
  • Ön nem tud választani az üzletben? Válassza ki a megfelelő szőnyeget az otthonában.
  • Egyedi méretben szeretné szőnyegét? Legyártatjuk Önnek.
  • Lakástextil kiegészítőkre is szüksége van? Igényét megismerve segítünk Önnek.
  • Első vásárlásakor jár Önnek a Mosolykártyája. Jöjjön el érte!